Termékek Menü
   

IP testhőfigyelő kamera

 

                                   Hikvision testhőmérsékletre optimalizált hőkamerák bemutatása 
Image Placeholder

HŐKAMERA TECHNOLÓGIA ISMERTETÉSE

Minden, a környezetben előforduló tárgy, melynek hőmérséklete az abszolút nulla foknál magasabb, érzékelhető mennyiségű IR tartományú elektromágneses sugárzást bocsájt ki magából.
A hőkamerák ezt az IR sugárzást alakítják át az emberi szem számára értelmezhető információvá.
 
A Hikvision emberi testhőmérséklet mérésre specializált eszközee akár 0,3°C fokos pontossággal képesek meghatározni egy személy testhőmérsékletét ún. feketet test együttes alkalmazásával. Amennyiben ilyen segédeszköz nem része a mérő rendszernek, úgy 0,5°C pontosságot lehet elérni.
 
Image Placeholder
Hőmérséklet mérés fekete test alkalmazásával
Az ilyen eszközök alkalmazása nagyban megkönnyíti az ellenőrzést és lázas emberek kiszűrését, mivel egyetlen másodperc alatt képes eredményt adni, emellett akár több, 10-15 ember egyidejű adatait is képes megjeleníteni. Továbbá nem igényel semmilyen kontaktot, nagy távolságból biztonságosan elvégezhető az előzetes szűrés.
 
Image Placeholder
 
A teshőmérséklet mérő hőkamerák pontosabb kalibráláson esnek át, mint a hagyományos hőkamerák, mérési tartományuk 30-45°C fok közötti tartományra esik, ez biztosítja, hogy a hagyományos hőmérséklet mérő kamerákhoz képest (-+2°C mérési hiba) pontosabb.
Bispektrális eszközökről beszélünk, melyek a hagyományos hőkamera mellett egy látható fényű 4MP-es kamerát is tartalmaznak. (Kivéve a DS-2TP31-3AUF verziót)
 
A látható fényű kamera rendelkezik arc észlelés analitikával, mely azt teszi lehetővé, hogy csak annak az objektumnak (arc) a hőmérsékletét mérje és vegye figyelembe a kamera riasztás esetén, amit valóban mérni kell. Ezzel kiszűrhetők egyéb meleg hőforrások, pl. forró káve, tea okozta téves riasztások.
Maszk, illetve szemüveg viselése nem zavarja meg az analitikát.
 
Az eszközök természetesen nem rendelkeznek olyan pontossággal, mint egy kézi hőmérő, így csak előszűrésre alkalmazható, a gyanús eseteket minden esetben egy kalibrált orvosi műszer alkalmazásával kell ellenőrizni.
Nézet:
Rendezés:
Termék összehasonlító
Loading...
Elérhetőség
Ár
Projekt termék
Kialakítás
Dualitás
Felbontás
Hőkamera felbontás
Minimális megvilágítás
Optika mérete
Optika fajtája
Kiegészítő világítás
WDR
Hangbemenet
Megvilágítási távolság
Vízszintes látószög
Helyi rögzítés
Analóg kimenet(ek)
WiFi
Védettség
Vandálbiztosság
Tápellátás
Kiemelt gyártók
Top termékek
Gyártók